Wil van den Broek (functie van bestuurslid)

Ik had erg veel goede verhalen gehoord van Emmy, mijn vrouw, wat ze in Gambia allemaal beleefde. Maar zeker ook hoe mooi het land en de mensen in Gambia zijn. Dus ben ik daar zelf met haar gaan kijken hoe het Gambiaanse leven is. Inmiddels gebeurde mij wat er bij meerdere mensen gebeurd, ik werd besmet met het ‘Gambia virus’.

Wat het meest indruk op mij gemaakt heeft zijn de gezinnen die ik samen met Emmy en Rohey bezocht heb. Deze gezinnen leven echt in hele erge armoede, iets wat ik mezelf had proberen voor te stellen maar wat in werkelijkheid nog veel schrijnender is. Met tranen in mijn ogen terug op weg naar het hotel: “hier moeten we helpen!”

Heel erg fijn is het om samen met stichting Sama ngedema er voor te zorgen dat gezinnen geholpen worden. En dan vooral meisjes, de moeders van de toekomst, die een kans krijgen op onderwijs en daarmee een beter ‘morgen’.

Wil van den Broek