Zorg jij samen met ons voor een betere toekomst?

Isatou, Kaddy, Aminata en veel andere prachtige kinderen leven in golfplaten huisjes. Ze hebben niet genoeg te eten en dragen versleten of zelfs geen kleding. Bij ziekte kunnen zij niet naar de dokter en ondanks dat onderwijs gratis is, kunnen zij niet naar school.

De overheid betaald weliswaar het onderwijs, maar dit geldt niet voor de uniformen, een rugzak, schriften, pennen en een lunchpakket. Het is in Gambia verplicht om deze schoolspullen aan te schaffen om naar school te kunnen gaan. Voor veel moeders, vaak alleenstaand, is dit niet te betalen.

 

Doneren, sponsoren of een actie organiseren

Gelukkig kunnen wij voor verandering zorgen! We zamelen de benodigde spullen hier in Nederland in en verpakken ze in bananendozen. Deze dozen verschepen we naar Gambia. Daar worden ze opgehaald en afgegeven bij onze plaatselijke contactpersonen. Zij zorgen er op hun beurt weer voor dat de goederen bij de moeders terecht komen die de spullen verkopen. Deze moeders beheren zelf het geld, melden hun kinderen aan op school en zorgen voor de juiste uniformen en schoolspullen.

Dit gehele proces brengt kosten met zich mee. Zo betalen we voor het verschepen van één bananendoos 7,00 euro. Sinds de oprichting van Stichting Sama (2020) worden er al 11 kinderen ondersteund op deze manier. In dit eerste jaar is gebleken dat er op jaarbasis 8 bananendozen nodig zijn per kind om naar school te kunnen gaan en het te voorzien in de eerste levensbehoeften.

Het is fantastisch als we door een donatie, maandelijkse sponsorbedragen of georganiseerde acties alle spullen die we inzamelen ook daadwerkelijk op kunnen sturen.

Inzamelen

Heb jij (kinder)kleding die niet meer gedragen wordt, dan mag je die inleveren bij ons als je wilt. Evenals goede schoenen, rugzakjes, pennen en (kleur-)potloden. 

Wat je ook doet: Isatou, Kaddy, Aminata en alle andere prachtige kinderen zijn je hartstikke dankbaar voor alles!