Emmy van den Broek – Tielemans (functie van Voorzitter)

Toen ik in 1985 samen met m’n zus aan de buis gekluisterd zat voor “live aid” wist ik het zeker. Toen begon het gevoel van machteloosheid en de kijk op de grote verschillen in de wereld. Zo oneerlijk dat de kindjes in Ethiopië stierven van honger en ziektes die we in Nederland zo veel beter konden verhelpen… Ik was nog een klein meisje maar herinner me de indruk die het op me maakte erg goed. De beelden van de rijstbuikjes, armoede en ellende tussen de mooie muziek door! Ik wees naar de tv en zei “Mama, daar ga ik helpen als ik groot ben!”

Jaren later mocht ik vele mooie landen in Afrika bereizen en voelt het als een tweede thuis. In 2011 kwam ik voor het eerst in Gambia en mocht ik letterlijk ervaren wat onderwijs voor verbeteringen brengt in het leven van een kind en daarmee zijn / haar gezin. Super trots ben ik op het feit hoe we met Sama deze cirkel van armoede samen kunnen doorbreken. Door ouders in hun kracht te zetten en kinderen kansen te geven! Door kleding een tweede kans te geven… Door een extra stukje aanbod van mooie dagbesteding… Oftewel; 1+1 = 3

Emmy van den Broek – Tielemans